Wat is het juiste salaris?

goed kandidatenprofiel
Hoe stel je een goed kandidatenprofiel op?
30 november 2019

Wat is het juiste salaris?

juiste salaris

Het juiste salaris, hoe bepaal je dat nou eigenlijk?

Krijg jij het juiste salaris als werknemer? Of betaal je de juiste salarissen uit aan je personeel als werkgever? Het is vaak een lastig gespreksonderwerp binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Als werknemer wil je graag goed verdienen. Als werkgever zit je met een budget en heb je tal van uitgaven die naast de salariskosten ook nog eens meelopen. Hoe bepaal je nou wat het juiste salaris is en waar kun je vinden wat je nou eigenlijk zou moeten verdienen?

Hoe wordt het juiste salaris bepaald?

Het salaris wordt bepaald aan de hand van een heel aantal factoren. Zo is het salaris onder andere afhankelijk van de sector waarin je werkt. Het opleidingsniveau, de verantwoordelijk en de schaarste op de arbeidsmarkt spelen hierbij een grote rol. Maar ook jouw werkervaring is van belang. Hoe langer je een bepaalde functie vervult, hoe hoger het loon zou moeten zijn, tenzij er andere factoren meespelen.

Bij Loonwijzer kun je aan de hand van deze factoren zien wat je ongeveer zou moeten verdienen. Je kunt het salaris hier ook vergelijken met andere mensen die in een vergelijkbare situatie werken.

Een salarisindicatie geven, een lastig punt

Wanneer het gaat om de onderhandelingen over het salaris in de sollicitatieprocedures, dan gaat het om salarisindicaties. Een lastig punt voor beide partijen, omdat dit een grote rol gaat spelen. Als werknemer wil je niet te laag inzetten, als werkgever wil je de sollicitanten niet afschrikken. Daarom is het goed om rekening te houden met de factoren die belangrijk zijn, zoals de functie, de sector, het opleidingsniveau, de leeftijd en de regio. In de Randstad liggen de lonen nou eenmaal hoger dan in de rest van Nederland.

Het belangrijkste aan het juiste salaris is dat het salaris met je meegroeit. Krijg je meer functies, meer verantwoordelijkheden of groeit het belang van jouw functie sterk in verhouding met de overige functies? Dan moet hier rekening mee gehouden worden. Dit geef je aan tijdens de gesprekken met je baas/personeel, zodat hier direct aanpassingen gedaan kunnen worden indien noodzakelijk.

Maar het gaat niet alleen om geld

Let bij de salarisonderhandelingen ook op de secundaire arbeidsvoorwaarden en andere beloningen. Iets minder salaris maar wel reiskostenvergoeding kan handiger uitpakken dan meer loon en geen vergoedingen.

Wil je zeker weten dat je het juiste salaris krijgt – of juist op tijd betaalt aan je personeel? Dan ben je bij Plus Payroll aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie voor werknemers of werkgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *