Werken bij een payrollbedrijf? Dit zijn jouw voordelen!

belangrijke voordelen van uitzendkrachten
5 voordelen van uitzendkrachten die u niet wilt missen in uw bedrijf!
30 maart 2019
branches uitzendkrachten
5 branches waar de meeste uitzendkrachten worden ingezet
30 mei 2019

Werken bij een payrollbedrijf? Dit zijn jouw voordelen!

voordelen werken bij een payrollbedrijf

De voordelen van werken bij een payrollbedrijf

Stel je voor dat jouw werkgever gebruik maakt van payrolling, dan kom jij te werken bij een payrollbedrijf. In feite wordt het juridisch werkgeverschap namelijk verlegd naar het payrollbedrijf. Concreet betekent dit dat jouw baas jou feitelijk nooit aanneemt, maar dat je wel voor die baas komt te werken. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar het heeft meer voordelen dan nadelen voor jou!

Betekent dit niet gewoon dat ik uitzendkracht word?

Nee, er zijn verschillen tussen een uitzendkracht en een payrollmedewerker. Je wordt als payrollmedewerker namelijk aangesteld door het bedrijf waar je gaat werken. Dat is niet het geval wanneer je als uitzendkracht naar een onderneming gestuurd wordt. Daarnaast heeft een payrollmedewerker te maken met de leiding en het toezicht van het bedrijf waar hij of zij aan het werk is, en niet met het payrollbedrijf hierachter.

Wil je liever aan de slag als uitzendkracht? Dan kun je een open sollicitatie insturen zodat wij een baan kunnen vinden die bij jou past.

De voordelen van werken bij een payrollbedrijf

Wanneer je gaat werken bij een payrollbedrijf, dan is er direct één heel groot voordeel. Je weet altijd zeker dat je op tijd betaald wordt en dat je het juiste bedrag op je bankrekening bijgeschreven krijgt. Dat is immers de primaire taak van een payrollbedrijf. Ook betekent dit dat je heldere loonstrookjes krijgt die je in een oogopslag begrijpt.

Andere voordelen van werken bij een payrollbedrijf zijn onder andere:

  • Flexibiliteit dankzij de zekerheid van het werken bij een payrollbedrijf
  • Regelingen voor om- en bijscholing plus pensioen
  • Begeleiding bij re-integratie en ziekte

Waar moet ik op letten wanneer ik ga werken bij een payrollbedrijf?

Het is belangrijk dat je kijkt hoe betrouwbaar het payrollbedrijf is. Er zijn namelijk veel regels en de kwaliteit van de aanbieders loopt sterk uiteen. Kiest jouw baas voor PLUS Payroll, dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Wij houden niets in van je salaris, betalen je vakantiegeld gewoon in mei uit en vakantie uren kunnen gewoon in overleg opgenomen worden. We maken het graag makkelijk voor jou en voor je baas.

Werken bij een payrollbedrijf, helemaal zo slecht nog niet!

Werken bij een payrollbedrijf biedt een flinke mate van zekerheid en flexibiliteit. Het zorgt ervoor dat je altijd een stok achter de deur hebt wanneer het gaat om arbeidsvoorwaarden en loon. Wil je meer weten of heb je vragen over onze werkwijze? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In verband met de nieuwe regels omtrent Corona zijn ook wij genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen. Helaas zijn wij iets minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent. Wij reageren zo spoedig mogelijk op berichten en hopen op uw begrip.