5 voordelen van uitzendkrachten die u niet wilt missen in uw bedrijf!

payroll interessant voor jouw bedrijf
Is payroll interessant voor jouw bedrijf?
28 februari 2019
voordelen werken bij een payrollbedrijf
Werken bij een payrollbedrijf? Dit zijn jouw voordelen!
30 april 2019

5 voordelen van uitzendkrachten die u niet wilt missen in uw bedrijf!

belangrijke voordelen van uitzendkrachten

Deze 5 voordelen van een uitzendkracht trekken u over de streep!

Wanneer uw bedrijf groeit of vacatures vrijkomen door het wegvallen van personeel, dan zijn er verschillende opties die u kunt overwegen. De voordelen van uitzendkrachten spelen hierbij een belangrijke rol, omdat zij steeds vaker (en makkelijker) ingezet kunnen worden. Wat zijn de grootste voordelen van het aantrekken van uitzendkrachten voor uw onderneming?

1. Geen administratieve rompslomp

De administratieve rompslomp komt in zijn volledigheid bij het uitzendbureau te liggen. U krijgt alleen een factuur die u inboekt en betaalt. Trekt u extra personeel aan op basis van contracten, dan betekent dit direct extra werk op administratief vlak en dat is lang niet altijd aantrekkelijk. Groeit uw bedrijf ineens hard en wilt u direct personeel inschakelen zonder gedoe? Dan zijn uitzendkrachten een goede keuze.

2. Flexibiliteit in het personeelsbestand

Remt de groei van uw bedrijf ineens af of kunnen bepaalde functies vervangen worden door machines of software? Dan heeft u nóg meer aan de voordelen van uitzendkrachten. U kunt de overeenkomst namelijk direct beëindigen. Praktisch wanneer u echt geen werk meer heeft voor bepaalde mensen in uw personeelsbestand – en misschien volgende maand juist wel weer.

3. Kosten ziekteverzuim?

Een van de meest genoemde voordelen van uitzendkrachten: bij ziekte of arbeidsongeschiktheid komt u niet met hoge kosten voor ziekteverzuim te zitten, zoals bij een burn-out die gemiddeld € 60.000 kostte in 2017. Uw bedrijf blijft gewoon doordraaien, terwijl het uitzendbureau aan de slag moet met het opvangen van de weggevallen uitzendkracht.

4. Makkelijker talent aantrekken

Wanneer u een vacature opent, bent u een van de vele bedrijven die op zoek is naar talent. De kans dat uw vacature opvalt in de massa is klein. Kiest u voor uitzendkrachten, dan ziet het beeld er ineens compleet anders uit. U opent een vacature en speelt deze door naar het uitzendbureau. Daar wordt in de talentenpool gekeken welke van de opties het best aansluit bij de positie die u ingevuld wilt hebben. U hoeft dus geen talent te zoeken, u laat anderen dit werk voor u doen.

5. Nieuwe inzichten en nieuwe kennis

Een van de voordelen van uitzendkrachten die juist vaak gemist wordt. Uitzendkrachten zijn geen mensen die vastroesten op een positie waar zij tot hun pensioen blijven zitten. Dat betekent concreet dat een uitzendkracht meer kennis en ervaring met zich meebrengt, waar u van kunt profiteren. Kennis en ervaring die opgedaan is in een ander bedrijf kan uw perspectief op bepaalde processen compleet veranderen. Op een positieve manier.

Aan de slag met de voordelen van uitzendkrachten

Bent u op zoek naar flexibele krachten, nieuw talent en mensen die kennis en ervaring meebrengen naar uw onderneming? Neem dan vandaag nog contact op met uitzendbureau Katwijk met dekking in heel Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *