De voor- en nadelen van het inhuren van uitzendkrachten

freelancer of uitzendkracht
Kies je voor een freelancer of een uitzendkracht?
29 juni 2018
wie betaalt schade door uitzendkracht
Een uitzendkracht veroorzaakt schade, wie betaalt?
20 augustus 2018

De voor- en nadelen van het inhuren van uitzendkrachten

voor- en nadelen uitzendkrachten

De voor- en nadelen van het huren van uitzendkrachten

Tijdelijke krachten

Het inhuren van uitzendkrachten kan erg veel voordelen hebben voor jouw bedrijf of project. Er zitten echter ook nadelen aan vast. Deze voor- en nadelen zullen hierna verder worden beschreven. Het eerste voordeel is dat een uitzendkracht inhuren zeer geschikt is voor tijdelijke posities. Een goed voorbeeld hiervan is constructiemedewerker voor het bouwen van een huis. Maar er zijn veel meer soorten tijdelijk werk dan alleen dat. Tijdelijke contracten zijn ook te verlengen in verband met onverwachte aangelegenheden. Dit kan in principe van alles inhouden. Je mag een tijdelijk contract maximaal twee keer verlengen binnen een periode van maximaal twee jaar. Is het tijdelijke contract twee jaar of langer geldig? Dan is dit eenmalig te verlengen met een periode van drie maanden.

Van tijdelijk naar vast

Het kan zijn dat een tijdelijke kracht het zo goed doet dat je deze als vaste werknemer wil aannemen. Wanneer dit het geval is, is dat eigenlijk zeer gemakkelijk. Het tijdelijke contract geldt in deze situatie eigenlijk al als proeftijd voor de uitzendkracht. Deze heeft na het tekenen van een vast contract dus geen proefperiode meer nodig. Wat je moet doen wanneer je een uitzendkracht als vaste kracht wil aannemen, is simpel. Je hoeft alleen de overname te regelen met het uitzendbureau.

De kosten van uitzendkrachten

Een uitzendkracht krijgt betaald per uur. Hiervoor is het noodzakelijk dat hij of zij de gewerkte uren noteert. Vervolgens levert hij of zij deze bij zijn of haar leidinggevende in voor controle. Als dit allemaal correct is, worden deze uren via het uitzendbureau betaald. Het uitzendbureau is dus een middenweg voor de betaling van de uitzendkracht. Vaak is het zo dat bedrijven dan een hogere kostenpost hebben aan een uitzendkracht dan een normale werknemer. Dit is eerder een nadeel dan een voordeel.

Uitzendbureaus zijn aansprakelijk

Tegenover de hogere kosten van uitzendkrachten is er wel een ander voordeel. Dit is het feit dat jij als bedrijf niet aansprakelijk bent voor een uitzendkracht. Dat is het uitzendbureau. Je bedrijf is dan ook niet verantwoordelijk wanneer een uitzendkracht gewond raakt. Hiervoor hoeft jouw bedrijf dus geen eventuele vergoedingen voor te betalen. Ook andere juridische zaken in verband met de uitzendkracht zijn de volledige verantwoordelijkheid van het uitzendbureau in kwestie. Dit waren de meest belangrijke voor- en nadelen van het inhuren van een uitzendkracht. Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *