5 redenen om voor een payrollbedrijf te kiezen

payroll cao
De payroll cao, wat zijn jouw rechten en plichten?
30 juli 2019
verschil tussen een werkgever en een payroll werkgever
Het verschil tussen een werkgever en een Payroll werkgever
30 september 2019

5 redenen om voor een payrollbedrijf te kiezen

payrollbedrijf kiezen

Een payrollbedrijf kiezen doe je om deze 5 redenen

Een payrollbedrijf kiezen is tegenwoordig een populaire optie. Steeds meer bedrijven in Nederland kiezen hiervoor. Weet u nog niet zeker of een payrollbedrijf de juiste optie is voor uw onderneming? Dan vindt u hier de 5 belangrijkste redenen die genoemd worden door bedrijven die een payrollbedrijf kiezen.

1. Gemak voor de administratie

De financiële administratie wordt aanzienlijk minder omvangrijk. Deze administratie komt immers bij het payrollbedrijf te liggen. U krijgt gewoon een maandelijks overzicht en die kunt u eenvoudig inboeken in uw administratie. Daarmee bespaart u veel werk, uren en bijkans zelfs personeel.

2. Payrollbedrijf kiezen vanwege kosten voor langdurige arbeidsongeschiktheid

De kosten kunnen hard oplopen bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit wordt zonder problemen tussen de € 200 en € 400. Zeker wanneer het een vaste kracht binnen uw bedrijf is. Heeft u voor een payrollbedrijf gekozen? Dan liggen de kosten voor langdurig ziekteverzuim bij het payrollbedrijf en niet bij uw onderneming.

3. Een duidelijk overzicht van de personeelskosten

Personeelskosten zijn opgebouwd uit verschillende elementen waarbij veel variabelen zijn. Dat is een reden waarom een payrollbedrijf kiezen een goede optie is. U weet van tevoren namelijk precies wat de personeelskosten zijn en dat scheelt stress. Ook heeft u een veel beter overzicht van het budget, waardoor u sneller kunt schakelen wanneer er mogelijkheden zijn.

4. Mogelijkheid om krachten in vaste dienst over te nemen

Heeft het payrollbedrijf een kracht in uw bedrijf geplaatst waar u een talent van kunt maken? Dan kunt u deze werknemer in overleg met het payrollbedrijf overnemen. Zo kunt u veel makkelijker talent aantrekken zonder zelf constant aan het werk te zijn.

5. Een veel grotere talentenpool voor tijdelijke inzetbaarheid

Zeker voor groeiende bedrijven is het een uitdaging om altijd de juiste personen op de juiste plek te krijgen. Bent u aan het opschalen en kunt u hierbij nieuw talent goed gebruiken? Dan is een payrollbedrijf een goede keuze. Wij hebben een grote talentenpool die we direct kunnen mobiliseren om uw vacatures op te vullen.

Zo zit u niet direct vast aan een overeenkomst waar u minstens een jaar tegenaan kijkt, maar heeft u een optie om iemand snel op de juiste plek te krijgen en verder te groeien met uw bedrijf wanneer u een nieuwe positie vrij heeft binnen uw onderneming.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op zodat we u op maat verder kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In verband met de nieuwe regels omtrent Corona zijn ook wij genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen. Helaas zijn wij iets minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent. Wij reageren zo spoedig mogelijk op berichten en hopen op uw begrip.