Werknemer

Dubbele betrokkenheid en goed werkgeverschap

Wat is Payroll?

De opdrachtgever (jouw werkgever) besteedt het formele werkgeverschap uit aan PLUS Payroll die een arbeidsrelatie aangaat met de payroll kandidaat. Vervolgens wordt deze kandidaat weer ter beschikking gesteld aan de opdrachtgever, onder diens leiding en toezicht. Met andere woorden, PLUS Payroll neemt het formele werkgeverschap over van medewerkers die door de opdrachtgever geworven en geselecteerd zijn. Je werkt bij de opdrachtgever, maar je bent in dienst bij PLUS Payroll.

Hoeveel houdt PLUS Payroll in van mijn salaris?

PLUS Payroll houdt niets in van je salaris. De opdrachtgever betaalt een opslag op je salaris. Hierin zijn onder ander de werkgeverslasten verwerkt en een bureaumarge voor onze dienstverlening. Dus wij komen niet aan jouw salaris.

Ik werk nu al bij de opdrachtgever, wat doen jullie met mijn huidige voorwaarden?

Als je nu al bij de opdrachtgever werkt waar je in de toekomst via payroll gaat werken, gebeurt het onderstaande. Je opdrachtgever zal een einde dienstverband voor je aanvragen bij de betreffende instanties. Vervolgens gaan wij met je opdrachtgever en met jou een contract aan. Hierin respecteren we het opvolgend werkgeverschap. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld geen nieuwe proeftijd krijgt. Zoveel als mogelijk hanteren wij ook de voorwaarden. Wij hanteren in ieder geval het salaris dat je met de opdrachtgever hebt afgesproken. Wil je precies weten wat er in jouw specifieke situatie gebeurt, neem gerust even contact met ons op.

Onder welke CAO val ik, die van de opdrachtgever of een andere?

Als payroll medewerker val je onder de Payroll CAO. Hierin staan de rechten van de payroll medewerker en de plichten die PLUS Payroll & Uitzendbureau heeft. Klik hier om de volledige CAO in te zien.

Wanneer ontvang ik mijn vakantiegeld en andere reserveringen?

Het vakantiegeld wordt jaarlijks eenmalig in mei uitbetaald. Vakantie uren kunnen in overleg worden opgenomen. Bij einde dienstverband worden, middels een eindafrekening alle vakantie uren en vakantiegeld tegoeden uitbetaald.

Waar moet ik mijn werkbriefjes inleveren?

Optie 1: De werkbriefjes kunnen op twee manieren ingevuld en ingediend worden. De keuze hiervan is afhankelijk van wat je met de opdrachtgever afspreekt. Optie 2: Het werkbriefje wordt digitaal verzonden naar de opdrachtgever, deze vult alle uren in en stuurt dit terug naar ons kantoor. Na ontvangst van het werkbriefje worden de uren verwerkt in de loonadministratie en zal het loon uitbetaald worden aan de werknemer.

Contact

Heb je nog meer vragen over werken op basis van payrolling? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij je persoonlijk verder helpen.