De payroll cao, wat zijn jouw rechten en plichten?

voordelen werken als uitzendkracht
De voordelen van werken als uitzendkracht
30 juni 2019
payrollbedrijf kiezen
5 redenen om voor een payrollbedrijf te kiezen
30 augustus 2019

De payroll cao, wat zijn jouw rechten en plichten?

payroll cao

De payroll cao, wat geldt voor jou?

De payroll cao is de overkoepelende cao voor alle mensen die werken via een payrollbedrijf. Vaak zijn er wat onduidelijkheden, omdat er gewerkt wordt met een combinatie. Enerzijds wordt de payroll cao gehanteerd, anderzijds worden elementen van de cao van het inlenende bedrijf gebruikt. Wat zijn jouw rechten en plichten nou eigenlijk wanneer je onder de payroll cao valt?

De payroll cao volgens de ABU

Kijken we naar de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), dan zien we direct dat er een geldende payroll cao is waarin alle rechten en plichten opgenomen zijn. De ABU staat vooral voor ‘een goed payroll cao, goed pensioen en toegang tot hypotheken voor uitzendkrachten’.

In hoofdstuk 2 en 3 staan alle rechten en plichten die jij hebt wanneer je onder de payroll cao valt. Maar wat is nou echt belangrijk in deze overeenkomst die algemeen bindend verklaard is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid?

Je hebt recht hebt op dezelfde beloning als de mensen die direct voor het inlenende bedrijf aan het werk zijn en dat is echt belangrijk. Omdat de primaire arbeidsvoorwaarden gelijk zijn, betekent dit dat de payrollers altijd dezelfde rechten en plichten hebben als het vaste personeel. Hierbij speelt het geen rol of de payroller een vaste of onbepaalde tijdsaanstelling heeft binnen het bedrijf.

Wat is het voordeel van de payroll cao?

Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over scheve verdelingen. Of oneerlijke beloningen en mensen die afgescheept worden met een lager loon. Of andersom: scheve blikken omdat je als payroller meer zou verdienen dan de mensen met vaste aanstelling. Dat is dus niet correct. Gelijke monniken, gelijke kappen. Ook wanneer de monnik via een payrollbedrijf aan het werk is dus!

Heb ik dan wel voordelen als payroller?

Het voordeel van een payrollbedrijf ligt niet in de rechten of plichten die je hebt. De echte voordelen vind je op het gebied van het afwisselende werk, het snel vinden van een baanopening en de kracht van Plus Payroll achter je, waardoor je altijd direct aan het werk kunt. Wij hebben de ervaring en het netwerk om snel te schakelen.

Aangezien je gewoon onder het payroll cao valt en we duidelijke afspraken met jou en de werkgever maken, weet je altijd precies waar je recht op hebt en wat je plichten zijn. Dat werkt prettiger voor jou, de inlener en ook voor ons.

Wil je aan de slag als payroller of wil je juist een payrollbedrijf inschakelen om het personeelsbestand van jouw onderneming extern te laten regelen door experts? Bel dan naar 071 40 17 340 of mail ons op info@plau-payroll.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In verband met de nieuwe regels omtrent Corona zijn ook wij genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen. Helaas zijn wij iets minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent. Wij reageren zo spoedig mogelijk op berichten en hopen op uw begrip.