Het verschil tussen een werkgever en een Payroll werkgever

payrollbedrijf kiezen
5 redenen om voor een payrollbedrijf te kiezen
30 augustus 2019
payroll uitzendbureau inschakelen
3 redenen waarom jij als eigenaar een payroll & uitzendbureau in wilt schakelen
30 oktober 2019

Het verschil tussen een werkgever en een Payroll werkgever

verschil tussen een werkgever en een payroll werkgever

Wat is het verschil tussen een werkgever en payroll werkgever?

Je bent in gesprek met een nieuwe werkgever. Hij wil je in dienst nemen, maar alleen via een payrollbedrijf. Of je bent een werkgever en komt in contact met iemand die via een payrollaanbieder werkt. Wat zijn dan de mogelijkheden? Wat is het eigenlijke verschil tussen een werkgever en een payroll werkgever en wat betekent dit nou concreet voor jou als arbeidskracht of ondernemer?

Het verschil tussen een werkgever en payroll werkgever voor jou als ondernemer

Als ondernemer heeft payroll veel voordelen, omdat je veel flexibeler bent in je personeelsbestand. Sneller mensen aantrekken is mogelijk, zonder dat je constant naar personeelszaken moet om mutaties door te voeren. Ook is de loonadministratie geen issue, omdat je aan het einde van de maand gewoon de overeengekomen factuur krijgt en betaalt, zonder dat je hier extra omkijken naar hebt.

Het verschil tussen een werkgever en een payroll werkgever is daarnaast dat de laatste geen risico loopt wanneer een werknemer ziek wordt of ontslag neemt. Dat komt namelijk allemaal voor de rekening van het payrollbedrijf. Als ondernemer bespaar je dus flink op de kosten en tijd door te kiezen voor een payrollbedrijf.

Het verschil voor jou als werknemer

Laten we ook eens naar de andere kant van de zaak kijken. Wat is het verschil tussen een werkgever en een payroll werkgever wanneer jij aan het werk gaat? Werk je voor een payrollbedrijf, dan weet je zeker dat je altijd het juiste bedrag uitbetaald krijgt op het juiste moment. Dat is namelijk wat een payrollbedrijf als voornaamste bezigheid heeft. Daarnaast kun je rekenen op ongeveer gelijke arbeidsvoorwaarden: het loon is in beide gevallen vaak gelijk.

Hoe weet ik wat ik kies?

Ga je ergens solliciteren en wil je direct zekerheid hebben met betrekking tot voor wie je eigenlijk werkt? Vraag dan wie de juridische werkgever is. Aangezien er steeds meer bedrijven zijn die voor payroll kiezen (vanwege de vele voordelen), is dit helemaal geen vreemde vraag meer.

Je kunt een payrollovereenkomst weigeren uiteraard. Het is dan alleen wel de vraag of je de functie kunt krijgen. Bedrijven kiezen namelijk bewust voor payrolling omdat zij personeelszaken volledig uit willen besteden zodat zij zich volledig op het ondernemen kunnen ondernemen.

Wil jij aan de slag als payroller of wil je de mogelijkheden weten die wij bieden als een van de grootste payrollbedrijven in Nederland? Neem dan vooral contact met ons op via 071 4017 340 of via de mail: info@plus-payroll.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In verband met de nieuwe regels omtrent Corona zijn ook wij genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen. Helaas zijn wij iets minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent. Wij reageren zo spoedig mogelijk op berichten en hopen op uw begrip.