5 branches waar de meeste uitzendkrachten worden ingezet

voordelen werken bij een payrollbedrijf
Werken bij een payrollbedrijf? Dit zijn jouw voordelen!
30 april 2019
voordelen werken als uitzendkracht
De voordelen van werken als uitzendkracht
30 juni 2019

5 branches waar de meeste uitzendkrachten worden ingezet

branches uitzendkrachten

Hier vindt u als uitzendkracht het vaakst werk

Steeds minder mensen zonder baan én een economie die steeds verder groeit. Dat betekent kansen op de arbeidsmarkt die we al lange tijd niet meer hebben gezien. Zeker voor uitzendkrachten en flexwerkers liggen er mogelijkheden. Zeker nu het werk voor uitzendkrachten nóg minder seizoenswerk is en de gemiddelde uitzendkrachten tegenwoordig ouder en hoogopgeleid zijn.

Welke 5 branches hebben het hardst uitzendkrachten nodig en wat zijn de toekomstperspectieven?

1. De industrie

Machine-industrie en chemische industrie zijn samen al jarenlang een branche waar veel mensen nodig zijn. Hier is veel vraag naar uitzendkrachten om repetitieve handelingen over te nemen, maar we zien ook een stijgende vraag naar mensen met specifieke kennis. Dit zal de komende jaren alleen maar verder toenemen, met alle mogelijke innovaties die al voor de deur staan.

2. Vervoer & Opslag

Binnen de transportsector is altijd veel werk te vinden, zeker wanneer u de overslagcentra ook meeneemt. Vervoer, distributie en opslag is een breed gebied. Ook hier gaat veel veranderen de komende jaren. Naar alle waarschijnlijkheid zal de vraag naar mensen binnen het vervoer afnemen, terwijl de opslagsector redelijk stabiel blijft.

3. Bouwnijverheid

De bouwnijverheid is al decennialang een sterke speler op de arbeidsmarkt. Er zijn steeds meer mensen nodig om faciliteiten te bouwen, te renoveren, aan te passen en te plannen. Binnen deze sector zijn veel hoogopgeleide uitzendkrachten aan het werk, maar technisch gezien kan elke uitzendkracht hier wel aan de bak komen.

4. Zakelijke dienstverlening

Wellicht niet direct de sector waar u aan denkt bij de uitzendbranche, maar met meer dan 15.000 mensen actief in deze sector is het zeker een grote werkgever voor uitzendkrachten. Het maken van berekeningen, opstellen van verslagen en zelfs het doen van de complete boekhouding zijn taken waarmee uitzendkrachten belast worden.

5. Niches – de toekomst voor uitzendkrachten!

Bent u op zoek naar werk als uitzendkracht en weet u ontzettend veel van de blockchain, van het programmeren van softwareprogramma’s om bots te besturen of kunt u met twee vingers in uw neus een drone laten vliegen? Dan bent u klaar voor de toekomst van de uitzendmarkt. Alle trends en ontwikkelingen wijzen op een groei van de vraag naar uitzendkrachten binnen deze branche: genoeg kans voor aanstormend talent dus!

Zoekt u werk als uitzendkracht?

Bent u een topper in een van de bovenstaande sectoren en wilt u direct aan de slag? Neem dan vandaag nog contact op met hét uitzendbureau in Katwijk dat u binnen no-time aan werk helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *