Waar moet je op letten als je een bedrijf over wil nemen?

contract aanbieden via uitzendbureau
Hoe vaak mag je een contract aanbieden via een uitzendbureau?
30 november 2018

Waar moet je op letten als je een bedrijf over wil nemen?

Waar moet je op letten als je een bedrijf over wil nemen?

Waar moet je op letten als je een bedrijf over wil nemen?

Wat is bedrijfsovername?

Het overnemen van bedrijven is letterlijk wat de term al zegt. U koopt een bedrijf, waarna u zelf de eigenaar en baas wordt. De bedrijven worden dus niet alleen overgenomen, ook de functies van de vorige eigenaren. Maar waar moet u eigenlijk allemaal op letten bij bedrijfsovername? Bijvoorbeeld tijdens onderhandelingen en bij het sluiten van de deal. Dat zal hieronder verder worden beschreven. Ook zal er worden uitgelegd wat u het beste kunt doen wanneer u advies nodig hebt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bedrijf?

Er zijn een aantal dingen waarop gelet moet worden bij het kiezen van bedrijven om over te nemen. Het is namelijk zo dat bedrijven die een doorstart maken na overname vaak eerst failliet zijn gegaan. Hierom is het belangrijk om te weten of een doorstart überhaupt mogelijk is. Daarnaast is er bepaalde inzicht in het bestuur nodig. Desnoods is er een nieuw bestuur nodig, waar de nieuwe eigenaar toezicht op heeft. Zo kunnen toevallige fouten en machtsmisbruik het beste worden voorkomen. Het kan ook zijn dat u al een bepaald bedrijf op het oog hebt en kiest of u het wel of niet overneemt. Ook in deze situatie zijn de genoemde punten belangrijke factoren.

Waar moet je op letten bij het sluiten van de deal?

Bovendien mag u een aantal dingen niet vergeten bij het sluiten van de deal. Als eerste is het belangrijk het contract goed door te lezen. Wanneer hier iets verkeerd in staat wat niet was afgesproken, is het vervolgens zaak om dit te laten veranderen. Zo komt u later niet voor verrassingen te staan. Dit lijkt allemaal best veel om te weten en te onthouden. Daarom is het zeker geen schande om advies van experts te vragen. In feite hebben de meeste bedrijfseigenaren adviseurs wat betreft fiscale zalen als deze.

Advies nodig? Neem contact met ons op!

Wilt u een bedrijf overnemen of bent u in het proces van bedrijfsovername? En heeft u advies nodig wat betreft onderhandelen of het maken van bepaalde keuzes? Neem dan contact op met Plus Payroll. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail. Bovendien zijn wij te vinden op verschillende social media accounts. Deze zijn onderaan de webpagina te vinden. Voor onze contactgegevens en voor ons correspondentieadres kun je klikken op het kopje ‘contact’ rechts boven aan de webpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *